Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Επιστολή της Ένωσης των Βέγκαν για τα εκτροφεία γουνοφόρων ζώων στη Δυτική Μακεδονία

Επιστολή της Ένωσης των Βέγκαν με αφορμή αντίστοιχες επιστολές πολιτών και σωματείων για τη βιομηχανία της γούνας και τα συνεχώς αυξανόμενα εκτροφεία γουνοφόρων ζώων στη Δυτική Μακεδονία:
Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ, Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί,
Σας γράφουμε με αφορμή την ενημέρωσή μας για την κατασκευή νέων εκτροφείων γουνοφόρων ζώων στη Δυτική Μακεδονία, αλλά και τα επενδυτικά σχέδια που αφορούν τον κλάδο της γούνας και που εντάσσονται -ή δύναται να ενταχθούν- σε αναπτυξιακά προγράμματα.
Ως ενεργοί πολίτες αυτής της χώρας, και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το περιβάλλον και τα ζώα, σας γράφουμε για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας για την ανάπτυξη της γουνοποιίας στη χώρα μας και να ζητήσουμε την άμεση διακοπή όσων έργων βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν εκτροφεία γουνοφόρων ζώων ή άλλες γουνοποιητικές επιχειρήσεις.
Περισσότερα από δύο εκατομμύρια ζώα κακοποιούνται και θανατώνονται κάθε χρόνο στη Δυτική Μακεδονία για να γίνουν άχρηστα πολυτελή προϊόντα. Η εκτροφή τους στα βιομηχανικά εκτροφεία τους στερεί τη δυνατότητα να εκφράσουν τις φυσικές τους συμπεριφορές και να ικανοποιήσουν βασικές τους ανάγκες.
Παράλληλα, ο κλάδος της γουνοποιίας όχι μόνο δεν βοηθά στη βιώσιμη ανάπτυξη των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά λειτουργεί εις βάρος των υπόλοιπων κλάδων, ενώ δεν καταφέρνει να μειώσει τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας που σημειώνονται στις περιοχές αυτές. Τέλος, ο κλάδος αυτός υποβαθμίζει τον μοναδικό φυσικό πλούτο της Δυτικής Μακεδονίας.
Η πρότασή μας είναι η χώρα μας, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων χωρών, να νομοθετήσει υπέρ της σταδιακής κατάργησης της βιομηχανίας της γούνας.
Το σωματείο μας, που είναι ενήμερο για τις προεκλογικές θέσεις της Ομάδας για τα Δικαιώματα/Προστασία των Ζώων - του Τμήματος Οικολογίας - Περιβάλλοντος - Χωρικού Σχεδιασμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. περιμένει, όχι μόνο να τηρηθούν οι θέσεις αυτές, αλλά και να ενισχυθούν με ακόμη πιο άμεσες και αποτελεσματικές προτάσεις με στόχο τη σταδιακή αποδέσμευση της χώρας μας από την αναχρονιστική αυτή βιομηχανική παραγωγή και την αντικατάστασή της με άλλες, φιλικές προς το περιβάλλον δραστηριότητες που θα δώσουν νέες ευκαιρίες στους ντόπιους πληθυσμούς.
Οι προηγούμενες κυβερνήσεις αγνόησαν τα δεδομένα και δεν αντιμετώπισαν ρεαλιστικά τις συνθήκες της ανεργίας αλλά και της υποβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος της Δυτικής Μακεδονίας. Αναμένουμε, λοιπόν, η τωρινή κυβέρνηση να λάβει στα σοβαρά τις ενστάσεις των ενεργών για τα ζώα και το περιβάλλον πολιτών και οργανώσεων και να πάρει επιτέλους υπεύθυνα τις αποφάσεις που έπρεπε από καιρό να έχουν ληφθεί.
Με εκτίμηση,
Ένωση των Βέγκαν - αναγνωρισμένο σωματείο με βάση τις διατάξεις του Α.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου